WEDSTRIJDVERSLAGEN

Melmac 1 - SKV 1

TILBURG | 2 december 2023
Het is weer zaterdag, dus dat betekent dat we weer mogen korfballen. Een wedstrijd tegen SKV, waar Melmac dit seizoen nog geen punten heeft behaald. Dat geldt ook voor onze tegenstanders uit Sleeuwijk. Je zou het dus een helse degradatiewedstrijd kunnen noemen. Hoewel de coach dacht aan een fitte wedstrijdselectie, moest Lieke zich op het laatste moment afmelden. Gelukkig hebben we tegenwoordig dameswissels, en zo mocht Anne in de basis beginnen.
Leuk die intro, maar nu de wedstrijd. Er mag rustig gezegd worden dat we niet goed aan de wedstrijd beginnen. Zo komt SKV al vrij snel op een 0-3 voorsprong. Toen ging het gebeuren; Anne gaat naar binnen en scoort haar doorloper. Stand 1-3. We pakken de draad op. Een coach begint te roepen dat er nog meer druk moet worden gegeven, afjagen zoals hij het zegt. Met nog 1 tegendoelpunt begint SKV het lastig te krijgen. Zo weten we de ruststand te beperken tot een 4-4 ruststand.

Nu is het rust, en vragen we ons af wat er gedaan moet worden. De coach herhaalt wat hij al vaker heeft verteld: met z'n vieren aanvallen, samenwerken voor het doelpunt. Het was duidelijk, we zouden hoe dan ook gaan winnen met z'n allen. We voerden de druk verdedigend nog meer op. Na 13 minuten in de tweede helft was het citroentje er klaar mee. Hij zei het niet, maar dacht het wel. Sven pakte de rebound, en ik maakte de doelpunten. Zo gedacht, zo gedaan. Duco scoorde twee keer op rij en zette de stand op 9-5. Onze echte motor ging aan en we liepen uit. Met nog 10 minuten op de klok stonden we 6 doelpunten voor. Tijd om de overige wissels nog wat minuten te geven.
Robin wilde laten zien dat hij ook echte korfbaldoelpunten kon maken. Na een goede diepe bal achter de korf pikte hij zijn doelpuntje mee. De krachten vloeiden weg bij SKV, en ze stonden 16-7 achter. Nu gingen ze voor de 16-8. Na mooi samenspel van de heren van SKV leek er een doorloper binnen te vallen, totdat Jeroen even liet zien dat hij hoger kon springen dan de coach en zo zijn directe tegenstander nog even een blokje liet voelen. Nu was SKV echt klaar, net als de scheids. Einde wedstrijd.

Volgende week tegen Voltreffers. Geen onbekende, dit wordt de derde ontmoeting van dit jaar. Waar we natuurlijk voor de derde keer willen winnen. Dan zullen we moeten spelen zoals in de tweede helft tegen SKV.

"Het was duidelijk, we zouden hoe dan ook gaan winnen met z'n allen."