Een officiële interland stond er op het programma voor het eerste team van Melmac, namelijk tegen Mestreech. Een kraker van jewelste, aangezien het puntenverschil maar twee was.

Laten we beginnen met een belangrijk puntje. Als iemand ooit in je leven vraagt: “Kan je mij komen halen in Veghel?” Zeg dan altijd ‘nee’. Niks is bereikbaar in dat helhol. Enfin.

Samen met Johan, Iris en sjeffeúr Luuk zin wir naar het zuiden van het land gereden. Onze Luuk had wosjebruedjes meegenomen voor onderweg. Altijd lekker.

Laten we even doorgaan naar een ander puntje. Als iemand zegt, zodra die persoon op Buienradar.nl heeft gekeken: “Het blijft de rest van de dag regenen tot 4 uur.” Dan kan dat een leugen zijn. Al die voorspelsites zijn allemaal leugens. Enfin.

Na een lange otoorit naar Mestreech, moesten we gezamenlijk apart wachten in de auto’s op de tegenstander. Die hebben blijkbaar één uur aan voorbereidingstiet niet nodig. Nou, wij omkleden en warmlopen. En eventjes tussendoor nog een presentje gegeven aan de scheidsrechter, want het was afgelopen kwebsjetich de kwebsjetich van de scheidsrechter.

Laat de wedstrijd maar beginnen. Er was al gelijk een beetje geklummel aan de kant van Melmac aangezien de thoesploeg de veursprong pakte. Sjiek is mich dat!

Laten we even hier de wedstrijd op pauze zetten. Wat de spelers van Maastricht allemaal hebben geroepen tijdens de wedstrijd, is voor de dag van vandaag voor ons nog steeds een raadsel. We hebben de lokale tolk de uitgesproken teksten opgestuurd, maar die kon er spijtig genoeg geen houtje-touwtje aan vastknopen. Enfin.
Een spannende strijd gaat verder en bij rust staat het maar liefst 13-11. Een doelpuntrieke urste helft. Met een paar gouden invalbeurten in de tweede helft weet Melmac achterstand om te buigen naar een voorsprong. Het blieft alleen heel spannend, totdat Julia dacht: Ich houw de pin d'r in.

Nou ja, een overwinning voor Melmac. Een zware, maar verdiende overwinning van de Tilburgers. Na deze wedstrijd komen de studenten, Johan en Elise op d’n urste plek te stoan

Hier nog wat random Limburgse teksten om jullie nog een beetje extra te amuseren: een appelboor is blijkbaar een appelkitsjpitsjer, een Nederlandse toerist is een zomervèrke en een pissebed is een tapvèrke.

"Het blieft alleen heel spannend, totdat Julia dacht: Ich houw de pin d'r in."