WEDSTRIJDVERSLAGEN

Melmac 1 - Attila 1

TILBURG| 6 april 2024
VAN G'TJES NAAR STUDENTEN |
Na maanden van kou, regen, wind en O’Café was het dan weer tijd om te verkassen naar de stinkende hockeyers en tennissers. Het buitenseizoen gaat weer van start. Waar je hoopt op lekkere temperaturen, waren dat de eerste 2 weken toch wel even anders. Het was koud, maar gelukkig wel droog. Nu is het zaterdag en komen de G’tjes van KV Tilburg voor de G-Trophy. Wat hadden we geluk met het lekkere weer. Helaas was de generale repetitie tegen de G1 van KV Tilburg niet waar we op gehoopt hadden, we verloren met 1-4. Dan moet Attila nog langs komen.
Na een lange ochtend begon onze eigen wedstrijd tegen de studenten van Eindhoven. De 2 eerdere ontmoetingen eindigden met een verlies van 10 doelpunten. We wisten dus dat het een pittige wedstrijd ging worden. We beginnen de wedstrijd ook helemaal niet slecht, toch komen we 0-3 achter. Nu hebben we al vaker laten zien dit seizoen dat we een taaie ploeg aan het worden waren, zo ook vandaag. Zo wordt het nog 2-5, maar daarna komen de dames op stoom. Zo maakt Lieke de 3-5 en door 2 doelpunten van Anne staat het gelijk en gaan we rusten met een 5-5 tussenstand.

De bespreking in de rust is niet heel bijzonder, vooral blijven doen wat we al aan het doen zijn, maar ook niet de afwisseling te houden. Verdedigend iets minder fysiek contract, want we hadden al 4 stippen tegen gehad. Zo gingen we de tweede helft in en wisten we vrij snel de voorsprong te pakken door 2 doelpunten van Sven, want ja die werd getriggerd dat z’n andere moeder kwam kijken. Door de benauwdheid kiezen we ervoor om Isa verdedigend rust te geven en daar Manon in de plaats te zetten. Dat was voor de aanvalster van Attila niet helemaal duidelijk, want die dacht rustig te kunnen draaien en te schieten. Dat heeft ze ook geweten, want die bal kwam recht terug in d’r gezicht.
De rest van de wedstrijd blijft het gelijk op gaan. Zo wordt het uiteindelijk nog 8-8 en 9-9. Dan verstapt Lieke zich een beetje, even kijken of het lukt. Dan wil Attila ondertussen wisselen, dat mag niet, de coach doet moeilijk en krijgt dan even een standje van Lieke. Dat standje vond Lieke niet genoeg, want ze prikte ook gelijk de 10-9 binnen en later viel ook nog eens door een strafworp van Sven de 11-9 binnen, Attila had namelijk niet helemaal door dat er makkelijk strafworpen kwamen. Met nog 1,5 minuut op de klok schiet Attila nog de 11-10 binnen en is het nog even billenknijpen. Uitspelen was het idee, de uitvoering niet wat we willen. Gelukkig weet Attila het niet uit te spelen en fluit de scheidsrechter af. De eerste punten zijn binnen.

Over 2 weken naar Helmond, waar onze volgende uitdaging staat te wachten. Gelukkig vinden we uitdagingen leuk en gaan we daar weer onze uiterste best doen om de punten mee naar Tilburg te nemen!

"Dat heeft ze ook geweten, want die bal kwam recht terug in d’r gezicht. "