WEDSTRIJDVERSLAGEN

Melmac 1 - OJC 1

TILBURG| 16 maart 2024
OH DE LAATSTE, DE ALLERLAATSTE | Vandaag was de laatste wedstrijd van het 23/24 zaalseizoen. Het was een seizoen van vallen en opstaan, soms een beetje boos, maar ook vaak weer heel blij en lekker lachen! Voordat we weer de wei in mogen, helaas ook weer naar het gras van OEC, moesten we nog een zaalwedstrijd spelen tegen OJC. OJC de nummer 2 van de poule die er nog voor kan gaan om bij de 3 beste nummers 2 te horen om zo alsnog promotie af te dwingen, daarvoor moest er sowieso gewonnen worden van Melmac.
De laatste weken liet Melmie zien dat ze steeds beter op elkaar ingespeeld raken. Zo speel je tegen Ready, de kampioen van de zaal, een hele goede pot en tegen Voltreffers op maandag liet je zien dat je heel volwassen kunt spelen, want ja Voltreffers speelt anti korfbal, iets wat wij nooit zouden doen 😉. Vandaag kon Melmie zich opnieuw meten hoeveel stappen ze dit seizoen hebben gemaakt. We beginnen de wedstrijd met steeds een doelpunt of 2 voorsprong. Op dat moment staat het 4-2 uit de kluts en krijgt Duco de bal. Er is geen organisatie, dus de coach roept nog “hou de rust”. De zin kon nog niet worden afgemaakt of Duco jankte de bal de lucht in maakt de 5-2. Zal je altijd zien, wat een coach dan moet zeggen weet niemand, dus Remco lachte het maar een beetje weg. Na de 5-2 begint OJC met wisselen, de beste scorende dame komt erin en die maakt in de eerste helft toch even het verschil goed. Zo komt OJC op 7-8 voorsprong. Net voor de rust krijgt Lieke nog een vrije bal, Lieke heeft goed opgelet tijdens de bespreking want ze wist dat die dame zou gaan vliegen en Lieke gaat terug naar binnen. Met architect Sven in de steun weten Isa en Lieke de hele eerste helft al de dames zoek te spelen. Zo ook met deze vrije bal, Isa staat vrij en schiet de bal heel cooltjes binnen. We gaan rusten met een 8-8 ruststand.
In de rust nog een aantal zaken afspraken herhaalt. Voorverdedigen moesten we blijven doen, wat vaker voor de ander voorsnijden en keuzes maken met het overnemen. Met volle moed gaan we de 2de helft in. Helaas komen we 2 doelpunten achter en staat het opeens 8-10. Alleen dan gebeurt er iets vreemds. OJC begint met achterverdedigen, of nou ja een poging tot, want het leek nergens op. Het duurt even voordat we de rust hebben gevonden in onze aanval, maar toen we dat weer gevonden hadden stond het zo weer 10-10. Complimenten aan de verdediging die op dat moment ijzersterk aan het verdedigen waren. Daarna krijgt OJC een strafworp, jammer, maar toch even snel een time -out nemen. OJC gebruikt de wisseltruc om niet de dame, maar de heer van 2+ plus de strafworp te laten nemen. Met een opmerking van tegenstander coach: "Dit plannetje hadden we nooit gedaan, als jij geen time-out had genomen!” Dit was natuurlijk vragen om problemen, want je kunt het misschien al raden. Die lange heer krijgt het voor elkaar om het strafworp te missen. Het vertrouwen neemt toe bij Melmie en komt weer op voorsprong. Verdedigd gaan we het nog beter oppakken en we krijgen alleen de kansen die we tegen mogen krijgen. OJC is het geloof in scoren helemaal kwijt en Melmie slaat toe. Door lange volwassen aanvallen te spelen komt Melmie op 12-10. De bank veert op, want het is nog 2 minuten te spelen. Wanneer de bal weer terugkomt in de aanval wordt er weer volwassen gespeeld en zoeken we lang naar de goede kans. De goede kans wordt genomen en we maken er zelfs 13-10 van.

Melmie heeft de afgelopen maanden veel stappen gemaakt, dat hebben ze tegen OJC weten uit te betalen. Het harde werken is niet voor niets geweest. Nu mogen we de wei weer in en gaan we deze lijn doortrekken. Zover dat we misschien wel iets gaan halen wat we aan het begin nooit hadden gedacht, maar daar later meer over! Ook bedankt voor de supporters, dat vinden we altijd erg leuk om te zien!

"...Isa staat vrij en schiet de bal heel cooltjes binnen."