OEC 1 - Melmac 1

HELMOND | 20 april 2024
DE LAATSTE KEER NAAR HELMOND. |
Daar gaan we weer, helemaal naar Helmond. Gelukkig is dit seizoen de laatste keer. Het was onder andere alweer de 5e ontmoeting met OEC, helaas hebben we er 3 verloren en 1 keer gelijkgespeeld. We wisten, zoals zo vaak dit seizoen, dat het weer een pittige pot zou worden. Niet alleen omdat we dit seizoen nog niet hadden gewonnen, maar ook omdat we op gras moesten spelen. Dat kan soms erg lastig zijn, maar ja, daar moesten we ook gewoon een beetje maling aan hebben.

De vakken stonden klaar om aan de wedstrijd te beginnen, iedereen wist wie hij moest verdedigen en wat de krachten van de directe tegenstander waren. We pakken mooi de voorsprong door Anne, die een mooie weg-stap-goal scoort. Daarna blijft het om en om doelpunten regenen. Toch was Remco niet helemaal tevreden; we waren verdedigend niet scherp en van de 6 tegendoelpunten hadden we er op dat moment 4 kunnen voorkomen. We namen een time-out om scherper te verdedigen en het aanvalsspel kleiner te maken. Helaas pakte dit nog niet helemaal uit zoals gehoopt, want na de time-out stond het vrij snel 9-6 voor OEC. Het was nu de kunst om rustig te blijven en vertrouwen te hebben in wat we moesten doen. Na wat zoeken vond iedereen zijn draai en stond het voor rust nog 9-9.

Om eerlijk te zijn, weet ik niet meer wat ik in de rust heb gezegd; ook ik was een beetje zenuwachtig. We waren namelijk nog niet helemaal in controle en speelden een beetje zoals Attila op eilandjes. Ik zal iets hebben gezegd over het feit dat we het samen moesten doen en dat we de belangrijke spelers van OEC echt moesten uitschakelen.
De tweede helft begon goed; Bram scoorde zijn tweede doelpunt en zette ons op voorsprong, en zo ging eigenlijk de hele tweede helft. We kwamen steeds een doelpunt voor waarop OEC dan weer gelijkmaakte. Tijdens de tweede helft kreeg Lieke nog een makkelijk versierde strafworp mee. Scoren betekende 2 doelpunten voor. OEC nam slim een time-out, iets wat ik ook zou hebben gedaan. Na de time-out slaagde het plan van OEC en miste Lieke de strafworp. Kort daarna maakten ze gelijk en stonden we weer 1 doelpunt voor. Nu kreeg Anne een strafworp mee om weer op voorsprong te komen. Nu kunnen we wel raden wat er gebeurde: ook deze ging mis. Met nog 5 minuten op de klok kwam OEC voor het eerst deze tweede helft op voorsprong. Ja, dat was even slikken. Gelukkig was de supersub Jolijn erbij en zij moest er maar in komen om een doelpunt te maken. Het was even zoeken, maar ze kreeg een kans en zulke kansen moet je Jolijn niet geven, want dat betekende inderdaad een doelpunt! 13-13 met nog 3 minuten op de klok. De spanning gierde door het hele team. Het weer was al zo’n 10 minuten echt slecht, met regen en veel wind. We moesten vanaf de achterkant schieten. Sven koos zijn plekje uit waar hij de 11-12 ook binnen schoot, en deed het opnieuw. Met nog 70 seconden op de klok schoot Sven de 13-14 binnen. Nu moest de verdediging de laatste aanval van OEC overleven, na veel schoten pakte Duco de bal. Hij bracht hem naar de middellijn en de aanval moest ervoor zorgen dat de bal bij ons bleef. Dat deden ze goed, want Sven schoot en toen hij dat deed, floot de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd. Het was ons gelukt. Winnen op gras en winnen van OEC.

Nu hebben we 2 weken geen wedstrijd, dus kunnen we lekker herstellen van het spelen op een andere ondergrond, om daarna tegen de Voltreffers te spelen. Dat wordt weer een wedstrijd die erg traag zal gaan, want we verwachten dat de Voltreffers weer anti-korfbal gaan spelen door achter te verdedigen. Met de groei van Melmac 1 moeten we hier nu wel goed mee omgaan. Komen jullie ons aanmoedigen?

"Het was ons gelukt. Winnen op gras en winnen van OEC. "