WEDSTRIJDVERSLAGEN

SKV 1 - Melmac 1

SLEEUWIJK | 24 februari 2024
WEDSTRIJDJE OP DE IJSBAAN | Afgelopen zaterdag was het na de carnavalsvakantie weer tijd om een lekker potje te korfballen. Met kleine oogjes kwam Remco aan samen met oud speler, aka nieuwe fysio van Melmac 1, Jarik. Die 2 hadden een avondje De Graafschap goed gevierd met 2 mensen die zeker niet in dit verslag komen.
Met een goed gevulde bank trad Melmac aan tegen SKV, zo hadden we hoofdcoach Remco, Assistent-coach Stefan Rientjes, Fysiotherapeut Jarik Baars en tabletslet Lisa Rutjes. Lisa was door blessures niet in staat, volgens Remco, om mee te doen aan de wedstrijd. Gelukkig hadden we genoeg invallers zo kwam Lisa 3 vanuit Utrecht op de bank zitten, Jolijn was zo vrijgevig om mee te gaan als reserve en Robin hadden we in India uit z’n vakantiemodus kunnen halen, aangezien Roy aan het simpen was voor de verjaardag van z’n vriendin (die overigens dinsdag jarig was 😉). Genoeg geouwehoer over de bank, tijd voor de wedstrijd als je nog niet bent afgehaakt.

Remco had de ploeg een aantal opdrachten meegegeven; voor verdedigen, overal volle druk en werken voor elkaars kansen. Dit werd de eerste helft heel goed uitgevoerd. Er zat veel druk op de schoten van SKV, waardoor er alleen een paar geluksdoelpunten kwamen. En dat is knap om zoveel druk te geven, want de zaal was spekglad. Alsof ze daar elke week een CVT toernooi houden. Toch lieten we ons niet weerhouden wat we moesten doen en bleven we lekker scoren. Dat resulteerde in een 5-10 ruststand.
De tweede helft liep iets anders, waar de doelpunten in de eerste helft heel makkelijk vielen, lukte dat in de tweede helft niet meer. We kregen genoeg goede kansen om een doelpunt te maken, alleen wilde die verdraaide bal er niet meer in. Verdedigend was het nog altijd ijzersterk, zo kregen we in de tweede helft maar 24 kansen kregen. Dit is echt klasse en laat zien dat we verdedigd echt beter worden.

Ook al geloven we het soms niet, maar tegenstanders geven ons vaak zat complimenten dat we beter worden. Daar gaan we verder mee en gaan we het tegenstanders boven ons steeds moeilijker maken.
Nog een paar wedstrijden in de zaal om ons daarna op te maken voor het laatste stukje van het veldseizoen dit jaar. Waar we ons gaan richten om mee te doen om het kampioenschap!

"...de zaal was spekglad. Alsof ze daar elke week een CVT toernooi houden."