WEDSTRIJDVERSLAGEN

Voltreffers 1 - Melmac 1

OOSTERHOUT | 9 december 2023
Het is weer weekend, tijd om een balletje in een mandje te mikken. Dit keer niet in Tilburg, maar in Oosterhout bij de Voltreffers. Alweer de 3de ontmoeting van het jaar. Met goede moed begonnen we aan de wedstrijd, want de 2 eerdere ontmoetingen werden gewonnen.
We beginnen goed, binnen 5 minuten komen we op een 1-3 voorsprong. Na dit moment duurt het 54 minuten voordat we weer op voorsprong komen.
Voltreffers begint de grip te krijgen op de wedstrijd, houden zich aan het plan om achter te verdedigen en beginnen ook raak te schieten. Tijd voor een time out; “we spelen niet slecht, alleen te gehaast. Neem de tijd voor je kans.” Helaas krijgen we de grip niet terug, beginnen we ons steeds meer te ergere aan de scheids, waaronder de coach die geen net woord voor deze man over had en besloot om toch maar even te gaan zitten voordat hij een plakje kaas mocht ontvangen. Het is rust en we kijken tegen een 8-3 achterstand aan. Niet helemaal wat we hadden verwacht.

In de rust kwam vooral naar voren dat we de rust moest bewaren, dat we vertrouwen in onszelf moesten hebben, maar ook zeker naar elkaar toe. Zo gingen we met veel vertrouwen de 2de helft in. Het plan was goed, alleen zat er nog genoeg zand in onze motor. Een paar minuten in de 2de helft gebeurd wat Lisa 2 al mocht ervaren op het veld, Lieke neemt een woord in de mond wat onze scheids niet kon waarderen en zo kwam het eerste plakje kaas uit de borstzak. Voltreffers gaat door en komt op een 10-3 voorsprong met nog 20 minuten op de klok. Tijd voor de wissels, tijd om de vakken volledig om te gooien. Zo gaan beide Lisa’s van vak wisselen. Komt Duco eerst voor Roy en later voor Bram. De wissels lijken voor een nieuwe energie te zorgen en Melmac begint het geloof te vinden, Voltreffers begint het spel nog meer te vertragen. Hier was de scheidsrechter dan niet zo van gediend, werd de scheids dan toch nog onze vriend?
We zijn aan het knokken en stapje voor stapje komen we dichterbij. Zo gaan we van 10-4, naar 11-5, naar 12-6, 13-10 en van 13-10 naar 13-13. De spanning is niet meer te houden, Jeroen krijgt de zoveelste overtreding tegen waarnaar de coach het niet maar houdt. Krijgt een vermaning van onze scheidsrechter en maakt dan nog een onnodige opmerking en zo komt het 2de plakje kaas uit de borstzak. Even later hebben we toch de bal te pakken. Sven gaat naar binnen en krijgt een strafworp. De spanning giert door heel de hal. 13-13, met nog minder dan een minuut te spelen. Sven neemt zijn strafworp, hoort de tegenstander vanuit het andere vak roepen “vangen maar” en dat moet je net niet doen bij Sven, 13-14. Dat kreeg Voltreffers te horen, met de handen achter de oren liet Sven zich bij de middellijn zien. Nu de laatste 30 seconde overleven. Na een aantal schoten van Voltreffers pakt Lieke de bal en brengt de bal naar de aanval. We spelen het geduldig uit en de scheids fluit voor het einde van de wedstrijd.

Een wedstrijd die misschien niet heel goed was, maar we hebben wel veerkracht getoond en de punten mee naar Tilburg genomen. Volgende week een wedstrijd tegen Ready, de titelfavoriet uit onze poule. Al denkt Pieré dat Attila het ze nog lastig kan maken, rare uitspraak als je met 22-8 verliest van ze. Maar goed, onze beurt om te kijken wat we kunnen tegen de nummer 1 uit de poule.

"Na dit moment duurt het 54 minuten voordat we weer op voorsprong komen. "